open-navfaktor-logo
search
Prekršen kodeks
Pokrenut disciplinski postupak protiv sudije iz Tuzle koji je uslikan sa 20 KM u ruci
Zahid Djedović, fudbalski sudija iz Tuzle, neće biti delegiran do okončanja disciplinskog postupka i to zbog kršenja kodeksa ponašanja.
20.09.2021. u 23:08
get url
text
get url
text

Razlog ovakve odluke je fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama, a na kojoj se vidi kako se sudija smije sa navijačima i u ruci drži 20 KM.

Sporna fotografija nastala je u nedjelju na meču 6. kola Prve lige NS Tuzlanskog kantona između Doboj Istoka i Mladosti iz Puračića.

- Komisija za sudije i suđenje zbog grubog kršenja Kodeksa ponašanja na utakmici Doboj Istok - Mladost Puračić, koja se igrala 19. septembra donosi odluku o nedelegiranju sudije Zahida Djedovića iz Tuzle i pokreće disciplinski postupak. Sudija Zahid Djedović neće se delegirati do okončanja discilinskog postupka.

Odluka stupa na snagu danom donošenja (20. septembar) - saopćeno je iz NSTK, uz obrazloženje:

- Komisija za sudije i suđenje upoznata je sa fotografijom sudije Zahida Djedovića iz Tuzle, a koja se pojavila 19. septembra na svim medijima. Razlog za donešenje Odluke o nedelegiranju i pokretanje Discilinskog postupka jeste grubo kršenje kodeksa ponašanja sudija, a što je vidljivo iz fotografije.

Da li je u pitanju bila šala ili zbilja, saznat ćemo nakon okončanja postupka, a do tada sudija Djedović će biti "na hlađenju".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.