open-navfaktor-logo
search
Novi projekat
Pokloni svoj dan za Veležov san: Rođeni žele napraviti evropski klub
"Pokloni svoj dan za Veležov san" novi je projekt navijača i simpatizera Fudbalskog kluba Velež, nastao na inicijativu bivšeg fudbalera Dženana Durakovića, koji za cilj ima okupiti privrednike Mostara i Bosne i Hercegovine, koji će donacijama pomoći klub na putu ka evropskim takmičenjima.
27.04.2021. u 13:14
get url
text

Učesnici će izdvojiti čitav dnevni prihod ili njegov dio i usmjeriti ga u kasu Veleža, a u sklopu projekta Duraković će novac zarađen od prevoza turista u čamcu ispod Starog mosta ustupiti klubu za koji navija.

Prijatelji projekta su Košarkaški klub Lokomotiva i Tavla klub Stari grad, koji će između ostalog pomoći organizaciju turnira u tavli i basketu, a od kojih će se prihod također prebaciti na račun Veleža, kao i novac koji će prihodovati Zip line Stari most.

- Ovo je jedan u nizu projekata navijača Veleža. Ideja se rodila nakon prošlogodišnje akcije koja se odnosi na moj privatni biznis i čamce na Neretvi. Danas smo na ideji da sve proširimo i da okupimo privrednike našeg grada. Plan je u početku bio da to bude u ljetnim mjesecima, međutim odlučio sam da krenemo odmah, uvidjevši da Velež danas van terena ima mnogo više neprijatelja nego što bi ih trebao imati - kazao je Duraković na konferenciji za medije u prostorijama FK Velež.

Želja mu je bila animirati sve navijače da se ujedine te da danas, kada je najpotrebnije, budu uz voljeni klub.

- Reakcije su pozitivne i u Mostaru, ali i van našeg grada. Posebno sam sretan što su se uključili privrednici čije firme i ne posluju najbolje u vremenu pandemije. I ovim putem hvala svima, jer samo zajedno možemo napraviti evropski Velež - dodao je Duraković.

Direktor FK Velež Džemil Šoše rekao je da je projekt neobičan, jer je prije svega nastao na ideju bivšeg fudbalera ovog kluba.

- Prošle sezone smo radili na njegovom čamcu i to je na neki način bio pilot projekt današnjem. Hvala mu u ime kluba - rekao je Šoše.

Projekt zvanično započinje u petak na dan odigravanja utakmice Veleža i Borca na stadionu Rođeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.