open-navfaktor-logo
search
Nova godina
Poklon iz GRAS-a: Besplatan javni prijevoz od danas do petka
Besplatan prijevoz je osiguran danas od 15:00 sati
31.12.2019. u 12:29
get url
text

Ministarstvo saobraćaja, odnosno Vlada Kantona Sarajevo i preduzeće GRAS omogućili su besplatan prijevoz građana za novogodišnje praznike na svim vidovima javnog gradskog prevoza, izuzev na linijma 31e Vijećnica – Dobrinja i 27e Drvenija - Hrasnica (Famos).

Besplatan prijevoz je osiguran od 15:00 sati u utorak, 31.12.2019. godine, te cjelodnevno 1. i 2. januara 2020. godine, saopćio je GRAS.

Preduzeće GRAS će s ciljem osiguranja prijevoza posjetilaca manifestacije javnog dočeka Nove godine u utorak, 31.12.2019. godine, produžiti rad tramvajskog saobraćaja i autobuske linije Vijećnica – Dobrinja.

Tako će u novogodišnjoj noći tramvajski saobraćaj raditi produženo do 03:00 sata, s tim da će se od 15:00 sati odvijati na relaciji Ilidža - Željeznička stanica. Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja bit će u funkciji do 02:00 sata, s tim da će od 15:00 sati dijelom mijenjati trasu i od Pofalića saobraćati ulicom Hamdije Čemerlića, zatim trolejbuskom trasom do Skenderije i dalje ustaljenom trasom, te tako i u povratku. Nakon ponoći, interval nailaska vozila bit će u skladu sa prilivom putnika.

Autobuska linija 27e Drvenija – Hrasnica (Famos) će od 15:00 sati dijelom mijenjati trasu i od Pofalića saobraćati ulicom Hamdije Čemerlića, zatim trolejbuskom trasom do Drvenije, te tako i u povratku. Autobuska linija 41 Drvenija - Gornji Velešići mijenjat će polazni terminal, te će umjesto sa Drvenije polaziti sa terminala Željeznička stanica.

U srijedu i četvrtak, 01. i 02. januara 2020. godine saobraćaj na svim vidovima javnog gradskog prevoza odvijat će se prema nedjeljnom redu vožnje, s tim da će se 1. januara od 17:00 sati tramvajski saobraćaj odvijati na relaciji Ilidža - Željeznička stanica, a autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja umjesto sa Vijećnice polazit će sa Trga Austrije, a na relaciji Skenderija – Trg Austrije u oba pravca saobraćati trolejbuskom trasom.

-Napominjemo korisnike da će za vrijeme praznika biti u funkciji linija za Barice, te da će  tokom januara svakodnevno saobraćati linija za Bjelašnicu - saopćeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.