open-navfaktor-logo
search
Slavlje Norvežana
Poklekli u paklu Trondheima: Francuzi ispali, ovo im se nikada ranije nije desilo
Ispadanje u grupnoj fazi je najlošiji rezultat francuske reprezentacije na velikim takmičenjima nakon 1978. godine
12.01.2020. u 19:55
get url
text

Rukometna reprezentacija Norveške pridružila se Portugalu u drugom krugu Evropskog prvenstva. Norvežani su večeras u paklu Trondheima u drugom kolu grupe D srušili selekciju Francuske rezultatom 28:26 i poslali Trikolore kući.

Prvi dio fenomenalne i uzbudljive utakmice dobila je Francuska rezultatom 15:14, ali su domaći u nastavku zaigrali bolje i angažovanije pa je njihova prednost rasla i do plus tri.  U infarkt završnici, tri minute prije kraja Norveška je vodila 27:25, a Sagosen je dvije minute prije kraja svojim desetim golom možda i prelomio meč, kada je Norveška otišla do tri gola prednosti (28:25).

Sa deset golova Sagosen je bio najbolji pojedinac meča. Kod Francuza je Fabregas pogodio osam puta

Ispadanje u grupnoj fazi je najlošiji rezultat francuske reprezentacije na velikim takmičenjima nakon 1978. godine i ispadanja u grupi na Svjetskom prvenstvu u Danskoj. Dodajmo da Francuzi na evropskim prvenstvima nikada nisu ispali u grupnoj fazi, a  nikada nisu bili slabije plasirani od sedmog mjesta.

Ovo je vjerovatno kraj jedne moćne generacije Francuza predvođene Nikolom Karabatićem.

Ranije je u grupi D Portugal bio bolji od Bosne i Hercegovine sa 27:24.

Francuska će u posljednjem kolu igrati revijalni meč sa BiH, dok će se Norvežani "potući" sa Portugalcima za prvu poziciju u grupi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.