open-navfaktor-logo
search
Nakon loše partije
Pojedinci ispucali bonuse: Sablić najavio da će riješiti probleme s onima koji ne trče
Sarajevo je uz mnogo muke stiglo do minimalne pobjede protiv Ljubića iz Prnjavora, člana Prve lige RS.
27.10.2021. u 20:30
get url
text

Strijelac jedinog pogotka na Koševu bio je rezervista Kenan Dervišagić u 84. minut.

Malobrojna publika na najvećem bh. stadionu nije bila oduševljena onim što je vidjela večeras od izabranika Gorana Sablića.

VEZANI TEKST - Ljubić pao na Koševu tek u finišu susreta, Sarajevo posljednji četvrtfinalista

- Teška utakmica, ušli smo u nju sporo. Dosta nervozni smo bili. Dali smo minutažu igračima koji su manje igrali. To se vidjelo u prvom poluvremenu. Cilj jesmo ostvarili, ali način na koji smo to ostvarili nije bio dobar. Ovo je zaista jako loša predstava, do 75. ili 76. minute nismo ubacili u brzinu više. Imamo o čemu pričati u svlačionici, ali cilj smo ostvarili - rekao je Sablić nakon utakmice, prenosi Sport1.ba.

Hrvatski stručnjak na klupi Bordo tima osvrnuo se i na krizu u igri svojim izabranika.

- U ovom trenutku, u nekakvoj smo krizi. Uglavnom gro nositelja naše igre je u problemima po pitanju fizike. Ne bih rekao da smo išta mijenjali po pitanju metodike rada, ali evidentno je da nismo u pravoj formi. Ima sigurno i pojedinaca koji nisu psihološki kako treba. To je moj problem i on se manifestovao u posljednje dvije utakmice. Taj problem ja trebam riješiti.

Sablić smatra kako pojedini igrači ne trče dovoljno, u odnosu na druge timske kolege.

- Ne može četiri-pet igrača imati energiju, a drugih četiri-pet je nemati. Ako jedan igrač ne trči, a trenutno ih u našoj ekipi ima malo više, to je na meni da riješim. Ulaskom Đokanovića i Dervišagića smo bolje izgledali, zahvaljujući njima smo i prošli dalje, vidjeli ste šta znači energija. Imamo na čemu raditi, imamo šta izanalizirati. Neki su svoje bonuse definitivno ispucali - poručio je Sablić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.