open-navfaktor-logo
search
Na društvenim mrežama
Pojavio se sporni snimak premijera USK Ružnića, on tvrdi da je riječ o montaži
Na društvenim mrežama pojavio se snimak u kojem premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić govori o uvođenju vanrednog stanja, budžetu, donošenju uredbi sa zakonskom snagom, što su iz opozicionog Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK) ocijenili kao pokušaj da se ovlada finansijama i potpuno raspusti Skupština USK do kraja mandata.
31.01.2022. u 13:13
get url
text

- Na društvenim mrežama danas se pojavio audio snimak u kojem premijer Mustafa Ružnić iznosi zabrinjavajuće poruke koje potvrđuju da su on i politika kojoj pripada i ovaj put, kao i ranijih godina, s namjerom čekali posljednji tren sa predlaganjem budžeta Skupštini USK kako bi zloupotrijebili pritisak sindikata zdravstvenih radnika i drugih budžetskih korisnika u cilju kreiranja pritiska na opoziciju, a kako bi budžet i druge finansijske dokumente skrojene u njihovim stranačkim prostorijama usvojili bez postojanja jasne parlamentarne većine.

Iz audiosnimka koji je procurio jasna je namjera NES-a (ASDA) i Mustafe Ružnića da potpuno ovladaju finansijskim tokovima u Kantonu, tako što bi na vanrednoj sjednici, daleko od očiju javnosti, usvojili nužne finansijske doumente, a zatim potpuno raspustili Skupštinu do kraja mandata. Frapantno je saznanje da je premijer spreman posegnuti i za institutom vanrednog stanja, što bi Vladi u kojoj je većina ministara pod kontrolom NES-a (ASDA) omogućilo neprikosnoveno vladanje finansijama Kantona i kantonalnih ustanova – dio je reakcije PoMAK-a, koji je jučer objavio sporni snimak na svom Facebook profilu.

Ružnić je danas u izjavi za RTVUSK kazao da je riječ o podmetanju, da se može primijetiti da je snimak izmontiran i da je riječ i o dijelu razgovora čak iz 2020. godine.

- Na tom snimku nema kriminala, afera. Građanima je jasno koje su sve podmetanje i bezobrazluk spremni učiniti i šta sve namontirati da bi došli do vlasti. Vjerujem u institucije kantona, Tužilaštvo, MUP, da će istražiti ko je neovlašteno i na koji način snimao premijera Unsko-sanskog kantona – rekao je Ružnić.

Dodao je da se može čuti da je snimak izmontiran iz nekoliko dijelova, te tvrdi da je riječ o razgovoru iz 2020. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.