open-navfaktor-logo
search
Skupština ZDK
Pojavila se navodna prepiska u kojoj kandidat NS kupuje glasove za 50 KM, on tvrdi da je to montaža
Na društvenim mrežama pojavila se navodna prepiska u kojoj Amil Buljubašić, kandidat Naše Stranke za Skupštinu Zeničko – dobojskog kantona na predstojećim Općim izborima zakazanim za 2. oktobar ove godine, putem Vibera lobira za glasove obećavajući novčanu nagradu.
08.09.2022. u 13:06
get url
text
Amil Buljubašić

- Da vidim imam li podršku tebe i tvojih ukućana. Nagradit ću tebe sa 50 KM po glasu, ali samo da se na listi Naše stranke zaokruži broj 3 – stoji, između ostalog, u spornoj prepisci.

 

Nakon objavljivanja fotografija navodnog razgovora oglasio se i Buljubašić te naveo kako je to "apsolutna neistina i laž". On je javno pozvao i istražne organe da poduzmu sve zakonom predviđene radnje i postupke kako bi, dodaje on, istina ostala čista, a one koji naručuju, montiraju i u javnost plasiraju ovakve i slične laži i neistine procesuiraju i kazne zakonom predviđenim kaznama.

- Ovdje moram kazati da svi moji prijatelji i kontakti na socijalnim mrežama mogu lako prepoznati da komunikacija na fotografiji u prilogu uopće ne liči na način na koji ja pišem sa svojim prijateljima, kao i navodna ponuda 50 KM za glas, moji prijatelji znaju da nikada i nikome nisam i ne bih ponudio takvo što – naveo je Buljubašić u svom demantu na Facebooku.

On je dodao kako ovakvu "montiranu prepisiku" mogu, ako žele, inscenirati djeca uzrasta osnovne škole.

- Dragi prijatelji, nemojte da vas poljuljaju ovakvi pokušaji degradiranja i obezvređivanja tuđih ličnosti i djela. Vi dobro znate da to nisu odlike vjernika, a nit' su odlike kakvih "ljudina" – zaključio je on.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.