open-navfaktor-logo
search
Šta je zbunilo javnost
Pojašnjenje iz Granične policije: Granični prelazi sa Hrvatskom nisu zatvoreni
U javnosti se pojavili informacija da su zatvoreni granični prelazi s Republikom Hrvatskom zbog situacije s koronavirusom no iz Granične policije BiH demantirali su tu informaciju.
15.03.2020. u 10:30
get url
text

- Granice nisu zatvorene. Čini mi se da je građane zbunila jučerašnja odluka Republike Hrvatske da svi naši državljani po ulasku u Hrvatsku, ako namjeravaju tamo boraviti, moraju 14 dana boraviti u samoizolaciji. To je očito izazvalo zabunu u javnosti, ali treba reći da granice nisu zatvorene - kazala je za Fenu glasnogovornica Granične policije BiH Franka Vican.

Dodala je kako se situacija iz sata u sat mijenja te da će građani biti promptno informirani ako dođe do novih promjena u režimu međunarodnog prometa.

Vican se osvrnula i na situaciju s migrantima, kazavši kako oni i dalje pokušavaju ući u Bosni i Hercegovinu.

- Pripadnici Granične policije BiH svakodnevno odvraćaju migrante od nezakonitog prelaska državne granice te imamo pedesetak odvraćenih migranata dnevno. Prema našim informacijama, situacija je na grčko-turskoj granici je stabilna i nema intenzivnog priljeva migranata u Europu, tako da je i kod nas situacija relativno dobra – istaknula je Vican.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.