open-navfaktor-logo
search
Kršenje mjera
Pojačane kontrole u RS-u zbog pogoršanja epidemiološke situacije: Sinoć izrečene kazne od 79.000 KM
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u RS-u, inspekcija je pojačala kontrole o poštovanju mjera, te su sinoć izrečene kazne u ukupnom iznosu od 79.000 КM.
04.03.2021. u 14:21
get url
text

Izvršeno je 457 kontrola u ugostiteljskim i trgovačkim objektima, od čega su u 66 slučajeva utvrđene nepravilnosti. Sa inspektorima, kontrole su vršili i pripadnici MUP-a RS-a u dijelu  svojih nadležnosti.

- Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na propuste u organizaciji radnog prostora, kršenje radnog vremena, broj osoba koje mogu boraviti istovremeno u objektu i korištenje lične zaštitne opreme - istakli su danas iz Inspektorata RS-a.

Podsjećaju da su građani obavezni da u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku, da se pridržavaju fizičkog rastojanja od dva metra, kao i mjera o korištenju lične zaštitne opreme.

- Inspekcija i u narednom periodu nastavlja sa pojačanim kontrolama na terenu. Pojedinci koji svojim neodgovornim ponašanjem budu ugrožavali zdravlje stanovništva snosit će posljedice u skladu sa zakonom. Nepovoljna epidemiološka situacija i dalje nam nameće obavezu da se dosljedno pridržavamo svih propisanih mjera - podvukli su iz Inspektorata RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.