Srijeda, 29.06.2022.

Pojačane kontrole u Maglaju rezultirale oduzimanjem veće količine droge i dva automobila

Policija iz Maglaja u proteklom periodu provodila je pojačane kontrole s ciljem preveniranja neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i prometa opojnih droga, kao i procesuiranje osoba koje se dovode u vezu sa zloupotrebom narkotika.

Kako je saopćeno danas iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, poduzimajući ove aktivnosti, policija je u pojedinačnim pregledima pronašla i oduzela oko 400 grama narkotika, kao i vatreno oružje i municiju.

Privedeno je ukupno 12 osoba iz Maglaja, koje su kriminalistički obrađene i protiv njih će Tužilaštvu ZDK biti podneseni izvještaji zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, nedozvoljene proizvodnje i prometa narkotika.

- U jednom slučaju je zadokumentovano i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, kao i krivično djelo "posebni slučajevi krivotvorenja isprave" kada je prilikom kontrole putničkog motornog vozila "mercedes", u mjestu Novi Šeher, utvrđeno da se na vozilu nalazi ručno pravljenja registarska tablica. Pored toga, zadokumentovano je i krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje - navode iz MUP-a ZDK.

Također su u dva slučaju od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja u saobraćaju privremeno oduzeta vozila "audi" i "passat".

- Poduzimajući naznačene aktivnosti na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, te zavedenim kriminalističkim obradama, kriminalistički istražitelji Policijske stanice Maglaj su došli do korisnih operativnih saznanja, koja će biti korištena u daljnjim aktivnostima na preveniranju i dokumentovanju slučajeva zloupotrebe opojnih droga. U navedenim radnjama, iskazan je visok stepen koodinacije i zajedničkog rada timova kriminalističke i uniformisane policije, gdje su poseban doprinos i pomoć pružili timovi Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona - navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh