open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima, zadržavanja 30 minuta
Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera
12.08.2019. u 17:11
get url
text

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Deleuša pojačana je frekvencija vozila u oba smjera, a na prijelazima Hum, Gradina, Bosanski Brod i Bosanska Kostajnica na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćili su u ponedjeljak poslijepodne iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema mostu i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 0.30 do 1.30 sati, od dva do 3.30 sati i od četiri do 5.30, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila – Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od dva kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac – Olovo - Kladanj, M-1.8 Srebrenik - Orašje,  M-5 Lanište - Ključ  i M-4.2 Srbljani - Cazin.

Zbog obilježavanja Kurban-bajrama, večeras do ponoći na području Federacije BiH zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija, zaključuju iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.