Povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, danas je zabranjen saobraćaj teretnih vozila iznad 3,5 tone na svim putevima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode prema Srebrenici.

Danas je na snazi i zabrana prijevoza eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine. Također, ova zabrana je na snazi i na putevima: Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-Luke, Konjević Polje-Bratunac, Drinjača-Bratunac-Srebrenica i Srebrenica-Zeleni Jadar.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev. Zbog izvođenja sanacionih radova na petlji Jošanica, u noćnim satima, od 20.00 sati do 06.00 sati narednog dana, doći će do izmjena u režimu saobraćanja. Večeras od 20.00 sati saobraćaj će se odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila.

S obzirom da su brojne dionice sa aktuelnim radovima preporučuje se vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Kiseljak-Busovača, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.