- Krizni štab kantonalnog ministarstva zdravstva predložio je uvođenje policijskog sata, odnosno zabrane kretanja građanima od 21 do pet sati ujutro. Predložene su i zabrane posjeta staračkim domovima, odnosno održavanja bilo kakvih manifestacija. Moram naglasiti, ovo su prijedlozi novih mjera zbog pogoršanja situacije, a konačnu odluku donijet će Vlada USK - izjavila je ministrica Ćemalović.

Potvrđena je i izolacija korisnika usluga i zaposlenih u Privremenom prihvatnom centru "Borići" u Bihaću, s obzirom da je veliki broj osoba pozitivan na Covid-19.

- Trenutno imamo i 50 migranata pozitivnih na koronavirus. Njih 45 je u centru "Borići" koji je sada potpuno izolovan kao karanten. Moram reći da je tu osim 45 migranata, pozitivno i 12 uposlenika međunarodnih organizacija i zaštitarske agencije. Na lokalitetu Lipa trenutno nemamo aktivnih slučajeva Covida-19, međutim imamo petoro pozitivnih u velikokladuškom "Miralu", tako da nam se i u ovom segmentu situacija malo zakomplikovala - dodala je Ćemalović.

Najavljen je i postupak izmjene Zakona o javnom redu i miru Unsko-sanskog kantona, kako bi policija imala ingirenciju kontrole nad svim mjerama kojih se građani moraju pridržavati.