open-navfaktor-logo
search
Uzbudljivi snimci
Pogledajte unutrašnjost teretnog broda od stambenog prostora posade do mašine koja ga pokreće
Pogledajte ogromni teretnjak, jedan od onih koji prevoze 90 posto svjetske robe.
09.11.2021. u 22:26
get url
text
Teretni brod

U videu Bryan Boyle bilježi široku lepezu mašina koji održavaju brod u pokretu, kao i stambene prostore posade i časnika na brodu Maersk, koji je izgrađen 2006. godine.

Iako je video snimljen 2019, Boyle je za Insider rekao da pruža uvid u živote brodarske posade danas dok stotine teretnih brodova čeka da pristanu u američkim lukama.

 

U plovidbi brod kreće iz Norfolka u Virginiji, nekoliko puta zaustavljajući se u SAD-u prije nego što krene prema Belgiji, Njemačkoj i Nizozemskoj, da spomenemo samo nekoliko odredišta.

Imao sam priliku raditi na nekim zanimljivim plovilima, rekao je Boyle za Insider. 

- Morao sam ići na mjesta za koja prosječna osoba ne bi ni znala. To je jedan od najprivlačnijih aspekata posla.

Boyle je rekao da je uzbuđenje stići na nova odredišta, prisjećajući se kako je na jednom putovanju proveo više od mjesec u Africi. No, vrijeme koje posade imaju za istraživanje novih destinacija smanjilo se tokom godina, rekao je, jer brodovi žure da uđu i izađu iz luka što je brže moguće, a razna ograničenja zbog COVID-19 postavljaju ograničenja i za izlete posade.

Video prikazuje Boyleov stambeni prostor, kao i filmski ormarić u kojem se nalaze stotine naslova.

Mogućnosti zabave za brodsku posadu od 20 do 25 osoba ograničene su na teretnim brodovima. Boyle je rekao da slobodno vrijeme radnika može uključivati ​​mješavinu filmova i igara, kao i vrijeme u teretani. 

Na snimci se vidi salon za časnike, koji ima sto za ping-pong i TV, kao i dnevni boravak generalne posade, koji ima sto za poker. Boyle je objasnio da je tokom pandemije posada bila još više ograničena u aktivnostima koje je mogla obavljati na brodu.

Video također naglašava mješavinu stare i nove tehnologije koja pomaže održavanju lanca opskrbe u pokretu, uparujući kontrolne sobe motora koje izgledaju kao da pripadaju svemirskom brodu s masivnim žirokompasom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.