Veliki "ulov"

Pogledajte snimak: Obalna straža u SAD-u upala na podmornicu punu kokaina

Objavljeno: 12.07.2019. u 16:05

U posljednje četiri godine došlo je do povećanja broja narko kartela iz Središnje i Južne Amerike koji koriste polu-potopna plovila kako bi krijumčarili drogu, izjavio je pukovnik Brickey

FOTO: Screenshot

Američka obalna straža objavila je u četvrtak snimak na kojem se vidi kako njeni pripadnici zaustavljaju narko podmornicu na otvorenom moru, pri čemu je zaplijenjeno blizu osam kilograma kokaina.

Na snimku se vidi akcija koja se dogodila 18. juna na istočnom dijelu Tihog okeana. Na njemu se čuje kako član Obalne straže glasnim povicima naređuje osobama u podmornici da zaustave svoje plovilo. Pripadnici straže zatim skaču na polu-potopni brod i otvaraju njegov otvor kako bi došli do krijumčara droge.

- U posljednje četiri godine došlo je do povećanja broja narko kartela iz Središnje i Južne Amerike koji koriste polu-potopna plovila kako bi krijumčarili drogu - izjavio je za CNN pukovnik Stephen Brickey.

Ovakve vrste plovila su vrlo rijetke. Narko karteli moraju za njihovu izgradnji izdvojiti puno novca. Konstruiraju se na skrivenim mjestima koje se nalaze duboko u džungli, kako ih ne bi uočile lokalne vlasti. Pukovnik Brickey tvrdi da ih je gotovo nemoguće otkriti kada se jednom otisnu u more.

Izvor:   CNN

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije