Ispovijest iz zatvora

Pogledajte priču osuđenog kradljivca iz Brčkog: Sada se kajem

Objavljeno: 20.01.2019. u 22:48

Uhapšen je u jednom od stanova u kojem se krio i pet mjeseci je proveo u pritvoru u Orašju. Sada služi šestogodišnju zatvorsku kaznu. 

FOTO: HAYAT

Miralem Omerašević iz Brčkog, iako ima samo 23  godine stari je policijski znanac. Još kao maloljetnik osuđivan je zbog krađa, a zatvorsku kaznu odslužio je u Banjalučkom zatvoru. Nakon odsluženja te kazne Miralem je počinio seriju krađa, razbojništvo i nanošenje lakih tjelesnih povreda nožem. Sada u zeničkom zatvoru služi kaznu od 6šest godina. 

Za emisiju "Slučajevi  X" Miralem je ispričao kako je dospio u zatvor te šta bi volio da se dogodi kada se riješi rešetaka.  

- Uhapšen sam zbog krađa i bio sam u zatvoru 14 mjeseci. Izašao sam ponovo vani i bio sam sedam mjeseci napolju i počinio 17 krivičnih djela - priča Omerašević. 

Prema optužnici koju je protiv njega podiglo Tužilaštvo Brčko Distrikta BiH, on se teretio za imovinska i druga krivična djela u Brčkom i okolnim mjestima. Uglavnom je provaljivao u stambene objekte. 

- Krao sam novac iz trgovina, apoteka, kuća, iz svih objekata - kaže on.

U međuvremenu, u saobraćaju je izbo vozača sa kojim se prethodno sudario. 

- Sudarili smo se. Ja sam izašao iz auta da mu kažem da plati, on me udario ključem. Ja sam otišao u auto po nož ubo ga - priča Miralem.

Vozač drugog automobila je prošao sa lakšim povredama ali je u optužnici i ovo krivično djelo Miralemu stavljeno na teret.

Istom optužnicom on se tereti i za razbojništvo u jednoj od kladionica iz koje je oteo 1.500 KM.
- Ušao sam u kladionicu, zaprijetio radnici nožem. Rekao sam joj "Ovo je pljačka", šakom je udario u glavu i pobjegao - dodaje osuđenik. 

Krađama i razbojništvima je sebi pribavio imovinsku korist veću od 10.000 KM.

- To je sve sitno , ja sam se puno drogirao i to je bilo sitno. Sada se kajem. Uzimao sam spid, ekstazi, travu. Zaduživao sam se pa morao platiti, a nisam imao odakle i onda sam činio krivična djela - priznaje Omerašević. 

Kaže kako je bio svjestan da tome mora doći kraj. Šta će raditi kada izađe iz zatvora još uvijek ne zna. 

- Ne znam šta ću kada izađem, imam još šest godina. Ne znam da li ću do tada biti živ. Želio bih postati normalan građanin, da ne pravim probleme i da nađem neki posao - kaže Omerašević. 

Ispovjest osuđenog kradljivca pogledajte u prilogu Hayat televizije.

Izvor:   Hayat.ba

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije