open-navfaktor-logo
search
Gostovanje u Helsinkiju
Pogledajte koji TV programi prenose meč Finska - BiH
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine gostovanjem u Helsinkiju počet će novu, treću po redu sezonu UEFA Lige nacija.
04.06.2022. u 08:44
get url
text

U prvoj sezoni BiH je igrala u Ligi B i izborila plasman među elitu (Liga A), koju je odmah i napustila tako da će ponovo igrati Ligu B.

Poslije dugo vremena utakmice reprezentacije BiH vraćaju se na državnu televiziju. Prava prijenosa mečeva Zmajeva Lige nacija za teriotorij otkupili su BHRT i BH Telecom, tako da će utakmice prenostiti BHT1 i kanal MY TV. 

Prijenos meča osiguran je i u državama regije. U Srbiji će duel "ići" na Areni Sport 2 HD, u Hrvatskoj na prvom kanalu Sport kluba, a u Sloveniji na Sport klubu 3.

U prilogu pogledajte i ostale TV programe koji prenose duel iz Helsinkija.

Bosna i Hercegovina i Finska su do sada odigrale pet međusobnih susreta i skor je potpuno izjednačen. Obje selekcije su ostvarile po dva trijumfa, a jedna utakmica je završena neriješenim rezultatom, uz gol razliku 8:8.

Utakmica počinje u 18 sati, a sudit će je Nicholas Walsh iz Škotske. Sudije asistenti su Calum Spence i Ross Macleod, a četvrti sudija bit će Colin Steven.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.