open-navfaktor-logo
search
Našli ga povrijeđenog
Pogledajte kako u zoološkom vrtu u Australiji tješe usamljenog pingvina Pierrea
Pingvin iz zoološkog vrta u Perthu u Australiji gleda na tabletu crtani film "Pingu" kako se ne bi osjećao usamljeno.
28.08.2020. u 19:26
get url
text

Kako piše BBC, pingvin imena Pierre pronađen je povrijeđen na plaži na jugozapadu zemlje. Pripada ugroženoj vrsti sjevernih rockhopper pingvina, jedinih koji žive na području tog kontinenta.

Pierre je odveden u sklonište za pingvine gdje se uspješno oporavlja, ali njegovi njegovatelji bili su zabrinuti da će biti usamljen, pa su mu počeli pokazivati snimke drugih pingvina na tabletu.

Pierre bi sada već trebao biti u Indijskom okeanu ili u moru u blizini Antarktika. Uopće ne bi trebao biti ovdje i nije bio baš najboljeg zdravlja kada je došao nama - kazala je njegova čuvarica Danielle Henry.

Perje ovih pingvina ispada jednom godišnje, pa im naraste novo. No, kod Pierrea se to trenutno uopće ne događa.

To znači da nema nema svoju vodootpornu zaštitu što je veliki problem.

- Mislimo da je riječ o vrlo mladoj ptici, nema ni godinu. Zbog nekog razloga, otpala mu je samo polovina perja i onda je taj proces stao. Zbog toga Pierre ne može plivati i loviti ribu, pa mu mi moramo pomoći - kaže Danielle.

 

Što se crtanog filma tiče, Danielle dodaje da Pierre jako voli gledati Pingua.

- No, vjerovatno ne razumije da je i Pingu pingvin, već samo reagira na boje i pokrete. Ali iz njegovog ponašanja znamo da mu se sviđa. Glasno viče u znak odobravanja i jako nam je važno da to čini – govori Henry.

Plan je Pierrea svakako vratiti u divljinu, ali za to treba sačekati da mu se perje izmijeni barem dva do tri puta.

- U međuvremenu, nadamo se da ćemo ga uspjeti prebaciti u drugi zoološko vrt gdje ima još rockhopper pingvina - kaže Danielle Henry.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.