open-navfaktor-logo
search
Izdato upozorenje
Pogledajte kako je zaljuljalo: Zemljotres jačine 7,6 stepeni pogodio Meksiko, ima poginulih
Zemljotres jačine 7,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je državu Michoacan, u zapadno-centralnom dijelu Meksika, javlja Anadolu Agency (AA).
19.09.2022. u 21:37
get url
text

Epicentar zemljotresa zabilježen je 37 kilometara jugoistočno od grada Aquila, u državi Michoacan, na dubini od oko 15 kilometara, objavio je Američki geološki zavod (USGS).

Izdato je upozorenje "prijetnja cunamija", jer je zemljotres zabilježen u području blizu obale.

Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador, u videu koji je podijelio na svom Twitteru, je naveo: "Nadamo se svim srcem da se ništa ozbiljno neće dogoditi."

Meksička nacionalna seizmološka služba objavila je da je jačina zemljotresa bila 7,4. Do novog potresa došlo je tačno pet godina nakon što je potres iz 2017. godine ubio 370 ljudi i prouzrokovao veliku štetu u centralnom dijelu i na jugu zemlje. Prethodni potres na isti dan 1985. godine ubio je oko 5000 ljudi.

Predsjednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador objavio je na Twitteru kako je zasad potvrđena smrt najmanje jedne osobe u potresu koji je u 13:05 po lokalnom vremenu zatresao zapadnu obalu Meksika. Muškarac je poginuo kad se na njega srušio zid u jednom trgovačkom centru u mjestu Manzanillo u meksičkoj državi Colina.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.