open-navfaktor-logo
search
Meč za titulu
Pogledajte kako je proteklo sučeljavanje Joshue i Puleva
Sučevanje i posljednja press konferencija pred veliki boksserski spektakl za titulu svjetskog prvaka održana je jučer u londonskoj Wembley Areni.
11.12.2020. u 07:48
get url
text

Svjetski prvak Anthony Joshua (23-1) i njegov izazivač Kubrat Pulev (28-1) spremni i puni samopouzdanja ulaze u borbu za WBA, IBF, WBO i IBO titule.

Duel dvojice teškaša gledati će milioni putem malih ekrana, a 1.000 sretnika i s tribina Arene koja zbog pandemije koronavirusa ovoga puta neće biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

- Dobro je to za navijače, ali ja sam fokusiran na Puleva. Ne radi se tu o nekom nepoštivanju fanova, ali ispred sebe imam ozbiljan izazov i to je sve o čemu razmišljam. Kada pobijedim, onda mogu uživati - rekao je aktuelni prvak.

Pulev je u dosadašnjoj karijeri upisao samo jedan poraz i to još 2014. godine kada ga je u Hamburgu nokautirao legendarni Vladimir Kličko.

Jedan od sparing partnera Klička za taj meč bio je upravo sadašnji prvak.

Podsjećanja radi, 39-godišnji bugarski udarač se još 2017. trebao obračunati s Joshuom no tada je svoj nastup morao otkazati zbog povrede.

- Dugo sam čekao i znao sam da će ponovno doći do ove borbe. Sada sam zdrav i nemam 22 godine, ali sam spreman i posjedujem sve što mi je potrebno da budem prvak. Istina, 2017. sam bio mlađi, ali se tada nisam mogao ni boriti, kao ni trenirati. Svjestan sam i toga da mi nije ostalo previše vremena, ali sad sam spreman. Poštujem Anthonyja, on je olimpijski i svjetski prvak. Radi se o dobrom borcu, ali, ponavljam, imam sve što trebam da postanem novi prvak svijeta - poručio je Pulev pred sutrašnji meč.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.