open-navfaktor-logo
search
Značajan projekat
Pogledajte kako izgleda rekonstruisani put Zenica - Babino
Radovi na rekonstrukciji prve dionice ceste Zenica-Babino u dužini od 1.200 metara, koju finansira Vlada Zeničko-dobojskog kantona, privode se kraju.
21.06.2020. u 12:37
get url
text

Rekonstrukcija puta Zenica-Babino jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata za stanovnike Babinskog sliva.

Na navedenoj dionici izgrađena je moderna saobraćajnica širine šest metara, sa svim potrebnim cestovnim objektima, koja će omogućiti nesmetanu i sigurnu putnu komunikaciju prema selima u Babinskom slivu.

U ovogodišnjem budžetu Zeničko-dobojskog kantona predviđena su dodatna sredstva od jedan milion maraka, tako da će se ubrzo krenuti s rekonstrukcijom druge dionice ovog regionalnog puta, a stvoreni su i uslovi za redovno održavanje ceste.

Put Zenica-Babino od životnog je značaja za stanovnike Babinskog sliva, a također je važan i za regionalno povezivanje Zenice i Kaknja jer će, kada se završi rekonstrukcija cjelokupne trase, dva grada povezati preko Arnauta i Ribnice savremenom i sigurnom saobraćajnicom, saopćeno je iz SDA ZDK.

 

- Rekonstrukcija dionice Kamenolom-Kula sadržana je i u izbornoj platformi "101 projekat za jak ZDK" s kojom je Stranka demokratske akcije nastupila na Općim izborima 2018., a zahvaljujući Vladi Zeničko-dobojskog kantona SDA je ispunila svoje obećanje stanovnicima Babinskog sliva. Obećano-ispunjeno! SDA potvrđuje svoju punu opredjeljenost da, uprkos brojnim blokadama i opstrukcija, nastavi s realizacijom projekata na svim poljima koji će donijeti kvalitetniji život građanima Zenice i Zeničko-dobojskog kantona - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.