open-navfaktor-logo
search
Na nadmorskoj visini od 1.300 metara
Pogledajte kako će izgledati novi sportski centar na Bjelašnici
U četvrtak je potpisan sporazum za izgradnju Poslovno-sportskog centra Trnovo i bit će jedan od najmodernijih sportskih kompleksa u Bosni i Hercegovini.
27.07.2018. u 13:01
get url
text

{$galerijaFotografija}

Ovaj projekt zajedno realizuju Općina Trnovo i Vlada Kantona Sarajevo, a namjera je da Bjelašnicu posjećuju građani i turisti i tokom ljetne sezone.

Načelnik Trnova Ibro Berilo potpisao je ugovore o izvođenju radova sa predstavnicima konzorcija Almy-Transport iz Zenice, Mavas iz Mrkonjić Grada, Duol iz Brezovice i Elan invent iz Begunje na Gorenjskom, ukupne vrijednosti od 16.991.676 mraka.

Centar će biti izgrađen na površini od 11,21 hektara, s desne strane na ulazu u Babin do, na nadmorskoj visini od blizu 1.300 metara.

Kako se navodi u projektu, u sjevernom dijelu kompleksa bit će izgrađen fudbalski teren dimenzija 80×120 metara, koji će biti pokriven prirodnom travom, te tribina od 1.000 mjesta s istočne strane.

Iza istočne tribine izgradit će se svlačionice i sanitarni čvorovi te servis za posjetioce. U produžetku, prema južnoj strani, planirana je izgradnja terena s vještačkom travom, koji će biti pokriven balonom u zimskim mjesecima i imat će grijanje.

Pored će biti napravljen i pomoćni nogometni teren, koji će također biti pokriven prirodnom travom. Uz to će biti po jedno igralište za mali fudbal, rukomet, košarku i odbojku, koje će se moći koristiti i zimi, jer će biti natkriveni i privući će sportiste koji mogu obaviti kvalitetne pripreme na Bjelašnici.

U sastavu centralnog objekta bit će sportska dvorana, koja će se nalaziti u južnom dijelu u kontaktnoj zoni s Babinim dolom, uz poslovne objekte.

Dvorana će imati 500 mjesta za gledaoce i prateće sadržaje, dok će hotel imati 90 ležajeva, prostorije za sastanke, polivalentnu dvoranu za konferencije, prostor za odmor i zabavu, bazen, fitness i spa, teretanu, saunu, kuglanu, te priručnu ambulantu i apoteku. Hotel će biti povezan sa sportskom dvoranom.

1000_1532683302bjelasnica-sportski-izgradnja1.jpg
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.