open-navfaktor-logo
search
Prikupljaju se informacije
Poginule 62 osobe: Izvučena crna kutija putničkog aviona koji se srušio u Indoneziji
Crna kutija putničkog aviona koji se srušio nedugo nakon polijetanja u Indoneziji izvučena je iz mora.
12.01.2021. u 12:16
get url
text

Zvaničnici Agencije za traženje i spašavanje potvrdili su da je crna kutija uklonjena iz olupine aviona u moru i da će biti prebačena u krizni centar.

Zvaničnici, koji do sada nisu dali službeno objašnjenje o uzrocima pada, naveli su da se razlog može utvrditi ispitivanjem crne kutije.

Iz mornarice Indonezije objavljeno je da su dijelovi putničkog aviona raštrkani na četiri područja, sjeverno od obale glavnog grada Jakarte.

Ministar Budi Karya Sumadi ranije je izjavio kako je izgubljen kontakt pet minuta nakon polijetanja aviona te da je avion s 50 putnika i 12 članova posade pao između Lakija i Lancang.

Glasnogovornica Ministarstva transporta Adita Irawati kazala je također ranije kako je posljednji kontakt s avionom ostvaren 9. januara u 14.40 po lokalnom vremenu, nakon polijetanja iz Jakarte prema Pontianaku.

Putnički avion indonezijske kompanije Sriwijaya Air srušio se u subotu u more tokom leta na liniji iz Jakarte ka Pontianaku.

Avion se srušio u more između otoka Laki i Lancang, sjeverno od Jakarte, gdje su spasilačke ekipe pronašle olupine aviona, posmrtne ostatke i prtljag žrtava.

U avionu su se u trenutku nesreće nalazile 62 osobe i to 12 članova posade i 50 putnika, među kojima i desetero djece.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.