open-navfaktor-logo
search
Pjevač utučen
Poginula legenda makedonske košarke: Nekoliko sati ranije večerao sa Alenom Islamovićem
Blagoja Georgievski, bivši košarkaš, koji je nastupao za reprezentaciju nekadašnje Jugoslavije, poginuo je u 70. godini.
30.01.2020. u 14:33
get url
text

Georgievski je stradao u saobraćajnoj nesreći u Skoplju, a policija Sjeverne Makedonije saopćila je kako se nesreće dogodila sinoć oko 23 sata.

Kako pišu mediji u Sjevernoj Makedoniji, bivši košarkaš je automobilom udario u betonsku žardinjeru i preminuo na mjestu.

Nekoliko sati prije nesreće Georgievski je večerao sa Alenom Islamovićem, pjevačem Divljih jagoda i Bijelog Dugmeta, koji je ovu informaciju objavio na svom Facebook profilu.

- Jutros je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Skoplju legendarni košarkaš Blagoje Georgievski-Buštur. Sinoć smo se družili na zajedničkoj večeri. Neka mu je vječna slava i velika i iskrena sućut njegovoj porodici prijateljima i ljubiteljima makedonske košarke. Vječno ćeš ostati u našim srcima, Blagoje - napisao je Islamović, uz fotografiju sa večere.

Georgievski je rođen 15. oktobra 1950. godine u Skoplju, igrao je za Rabotnički, a u dresu reprezentacije Jugoslavije osvojio je srebrenu medalju na OI u Montrealu 1971. godine, srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu iste godine, te zlata na Mediteranskim igrama 1971. i 1975. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.