Počelo suđenje za šokantni zločin: Komšić negirao da je 88 puta izbo trudnu Kristinu

objavljeno: 01.02.2018. u 11:21

David Komšić iz Kiseljaka negirao je krivicu za teško ubistvo Kristine Krupljan, na suđenju koje mu je danas počelo na zagrebačkom Županijskom sudu.   

On je optužen da je za teško ubistvo koje je počinio motiviran ljubomorom i osvetom, a nesretnu djevojku ubo je i zarezao nožem 88 puta. 

Ubistvo se dogodilo u februaru prošle godine.

Tužiteljica je u svom uvodnom govoru rekla da će dokazati navode optužnice dok odbrana navodi da je Komšić u trenutku ubistva bio neuračunljiv. 

Tužilaštvo tvrdi da je David 18-godišnju Kristinu ubio na okrutan način i iz bezobzirne osvete, za što je po zakonu propisana kazna od najmanje deset godina pa do dugotrajne kazna zatvora.

Vještačenjem je utvrđeno da je Komšić u krvi i urinu imao THC, što ukazuje da je konzumirao marihuanu iIi hašiš. Pretragom mobitela koje su koristili utvrđeno je da su 19. februara komunicirali vezano uz njezinu trudnoću i njihov međusobni odnos. Kristina 21. veljače u komunikaciji spominje da ju je David ranije zlostavljao i tukao te da ima 22 ispitivanja u DORH-u.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv njega je podiglo još jednu optužnicu. S još trojicom mladića - Filipom Filipovićem i braćom Arjanom i Armendom Rexhepijem tereti ga se za oštećenje tuđe stvari, odnosno automobila Kristine Krupljan.

Nepunih godinu dana prije ubojstva Kristine Krupljan Komšić je  očevim Mercedesom usmrtio 72-godišnjeg Josipa Kolarića na križanju Vukovarske ulice i Donjih Svetica u Zagrebu.

U augustu prošle godine Komšić je zbog te nesreće nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, no kako je njegov advokat tada i najavio, na presudu se žalio te je Županijski sud u Velikoj Gorici sada kaznu smanjio s dvije godine na godinu i dva mjeseca zatvora.

Stradali Josip Kolarić bio je umirovljeni hrvatski branitelj i otac osmero djece. Oni koji su ga poznavali kažu kako je, zbog prehranjivanja velike obitelji, bio na rubu socijalnog slučaja te da se snalazio kako je znao i umio.

Po dolasku policije i medija na mjesto gdje je osmero djece ostalo bez oca, Komšić se bahato postavio i poručio da će ‘tužiti sve’ ako vidi da je negdje izašla njegova slika ili slika nekoga iz njegove porodice koja je također stigla na mjesto tragedije.

Komšićeva obrana na presudu se žalila tvrdivši i da sud, prilikom donošenja odluke, ‘nije u dovoljnoj mjeri vrednovao Komšićevu neosuđivanost i mladost’.