open-navfaktor-logo
search
SDA u Jablanici
Podržimo Šefika Džaferovića za Predsjedništvo BiH i naše kadrove za HNK
Centralni predizborni skup za Jablanicu Stranke demokratske akcije održan je sinoć, a predstavljeni su svi kandidati stranke iz Hercegovačko-neretvanskog kantona
04.10.2018. u 14:42
get url
text
SDA Jablanica

U ulozi domaćina bio je predsjednik Izvršnog odbora SDA Jablanica i ministar u Vladi HNK-a Ajdin Teletović, koji je rekao da je skup u Jablanici pečat i potvrda slogana stranke "Snaga naroda".

- Ovaj skup je završetak kampanje koju smo vodili, kako smo i obećali, krajnje korektno, ne baveći se i ne napadajući druge. Predstavljali smo svoje kandidate i našu Izbornu platformu. Naš dugoročni program rada, koji će nakon pobjede na ovim oktobarskim izborima, ponovo sa riječi preći u djelo. Drugi nisu bili takvi, blatili su i potvarali naše kandidate, nazivali su nas nacionalističkom strankom, trpajući nas u isti koš sa HDZ-om, SDS-om ili SNSD-om. Evo, poručujemo im: Jesmo, mi smo probošnjačka stranka, jesmo i prevashodno i probosanska, jesmo i patriotska i toga se ne stidimo. To sa ponosom ističemo. A pitamo ih - šta su i ko su oni, znaju li uopće - upitao je Teletović. 

On je rekao kako je prije četiri godine SDA obavezana glasovima da radi u interesu države, da bude na usluzi građanima i stvara ugodnije uslove za život i odrastanje naše djece.

- Tada ste znali zašto nas obavezujete, a mi smo znali kako da te obaveze ispunjavamo. Stvari su se u ove četiri godine promijenile nabolje. Da li smo zadovoljni svime? Nismo! To smo jasno detektovali i naglasili u našem Programu. Siguran sam da ljudi, koji su Vam ovde predstavljeni, garantuju da uspjeh neće izostati, naročito ako se svi zajedno potrudimo i ako smo jedinstveni. U jedinstvu je snaga, a SDA je snaga naroda - rekao je Teletović, pozivajući građane da izađu na izbore, podrže kandidate SDA i Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH i nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH Edin Mušić ovom prilikom se zahvalio svima koji su podrška stranci, a posebno mladima.

- HDZ BiH potcjenjuje Bošnjake i SDA u HNK. Skupština na čelu sa Šerifom Špagom i Vlada na čelu s Ajdinom Teletovićem zaustavile su namjere HDZ BiH. U kampanju je uključeno preko 2000 aktivista SDA HNK, što je pokazatelj snage stranke. Preko 8000 ljudi posjetilo je tribine SDA u HNK, što govori o podršci stranci - rekao je Mušić.

On se osvrnuo i na saradnju SDP-a i HDZ BIH, posebno oko zakona o igrama na sreću.

{$galerijaFotografija}

- Preko 400 miliona maraka je šteta od 2016. godine što nije usvojen taj zakon. Potrebna su dva mandatna perioda za reforme i da 2026. budemo po standardu na nivou EU, kada ćemo vjerovatno i biti dio EU. Do 2026. godine će biti 1.000.000 zaposlenih, što će značiti veće penzije - rekao je Mušić te pozvao građane da 7. 10. 2018. izađu na izbore i daju podršku SDA i Šefiku Džaferoviću kao članu Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka.

Predsjedavajući Skupštine HNK-a i nosilac liste SDA za ovaj kanton, Šerif Špago, rekao je kako je nakon 2014. godine, kada je kanton bio zadužen preko 100 miliona maraka, sve krenulo na bolje, pa je ovaj kanton danas treći po razvijenosti u FBiH.

- Uloženo je više od deset miliona maraka u škole i bolnice, tu je najveća investicija nakon rata - Vjetropark Podveležje, vraćeni su dugovi po raznim osnovama nakon tužbi. U narednom periodu će biti investirano 13 miliona maraka u bolnice, a veće plaće u zdravstvu su već ostvarene - rekao je Špago, zaključivši kako će građani donijeti SDA, ne pobjedu, već ubjedljivu pobjedu.

Osman Ćatić, nosilac liste SDA za Predstavnički dom Parlmanta FBiH, je rekao kako Stranku demokratske akcije napadaju oni koji su dobili najviše a da je podržavaju patriote.

- Od velike je važnosti da podržimo Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjednistva BiH. Od velike je važnosti da imamo vertikalu u vlasti. Uloga veta u Predsjedništvu je od iznimne važnosti, a u Skupštini HNK moramo imati puni kapacitet, da nam se ne ponovi slučaj Ane Marije iz DF-a, koja se priklonila HDZ-u BiH - rekao je Ćatić.

Na skupu se obratio i načelnik Opštine Jablanica Salem Dedić, koji je rekao kako je vidljivo sa ovoga skupa da će SDA biti najjača i najbolja politička stranka.

- Prvi put smo imali ministra u Vladi HNK iz Jablanice i vidljivo je šta su ministri iz SDA i zastupnici u Skupštini HNK-a uradili za Jablanicu. Ovu su važniji izbori od lokalnih - rekao je Dedić te pozvao građane da podrže kandidate SDA, jer tako će sigurno imati bolje uslove života za sve kategorije društva u narednom periodu.

sda-jablanica-3-9.2018.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.