Mostar

Podjelom promotivnih materijala najavljen program manifestacije "Uzor si mi, Poslaniče"

Objavljeno: 09.11.2018. u 14:05 Autor: A.B.Š.

Članovi Info-servisa za mlade, učenici Karađoz-begove medrese i članice Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ-e Mostar danas su nakon džume namaza počeli sa podjelom promotivnih materijala o važnosti mjeseca rebiu-levela, mjeseca u kojem je rođen posljednji Božiji poslanik Muhamed a.s

Podjela promotivnih materijala o važnosti mjeseca rebiu-levela, u kojem je rođen posljednji Božiji poslanik Muhamed a.s

Svim zainteresiranim prolaznicima, uz vedar osmijeh, dijelili su i program manifestacije "Uzor si mi, Poslaniče“, karanfile, bedževe, olovke, radne bilježnice, prigodne tekstove, knjige, i druge prigodne poklone.  

Pored promocije islamskih načela i bitnosti slijeđenja Poslanika, jedan od ciljeva ovog neobičnog aktivizma je i promocija ustanova i udruženja koje svoj rad baziraju na islamskoj i bošnjačkoj tradiciji.

Aktivista Info servisa Aldin Hero smatra da je ovo dobra prilika da mladi ljudi izraze svoja osjećanja i da se na taj način pripreme za sutrašnjicu, jer, kako je kazao, na mladima svijet ostaje.

- Izašli smo danas na ulicu da pronosimo radosne vijesti o poslaniku Muhamedu a.s. - kazala nam je Ruvejda Kaminić.

Njoj pričinjava zadovoljstvo učešće u ovoj akciji, jer na taj način se izdiže iznad svakodnevne monotonije istosti. 

Učešće u ovoj akciji za Armina Mulasalihovića, učenika Medrese, znači mnogo, jer dobio je priliku da javno promovira školu koju pohađa.

- Ponosan sam da mogu na ovaj način izraziti ljubav prema Allahovom poslaniku - kazao nam je Armin.

Podjela promotivnih materijala planirana je do kasnih popodnevnih sati.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije