open-navfaktor-logo
search
Remi Sarajeva i Želje
Podjela bodova u vječitom derbiju na Koševu
Sarajevo i Željezničar remizirali su rezultatom 1:1 u vječitom derbiju koji je u sklopu 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran na stadionu Koševo.
10.05.2022. u 22:04
get url
text

Sarajevo je bolje otvorilo utakmicu i u 10. minuti povelo. Pogodio je Asmir Suljić. Upravo je brzonogi fudbaler Sarajeva bio u šansi u začetku akcije, ali je Bender odbranio njegov šut. U nastavku jedan fudbaler Sarajeva uzdrmao je prečku, a lopta se odbila do Suljića koji iz drugog pokušaja šalje loptu u mrežu,

Devet minuta poslije Sarajevo je moglo uduplati prednost. Hebibović je izašao sam pred Bendera, šutirao, ali stativa je bila Željin saveznik.

Tim Edisa Mulalića u prvom dijelu nije pokazao skoro ništa.

Mnogo manje uzbuđenja navijači su mogli vidjeti u drugih 45 minuta.

Željezničar je poravnao u 67. minuti. Štilić je izveo jedan prekid, loptu je u gužvi zahvatio Cocalić i skrenuo je u mrežu.

Do kraja meča nije bilo previše prilika. Vrijedi izdvojiti pokušaj Ahmetovića iz 80. minute, kada je njegov udarac glavom zaustavio Bender.

Utakmica na Koševu počela je minutom šutnje u čast nedavno preminulu legendu bh. sporta Ivicu Osima.

Derbi je donio i brojne bakljade. U prvom poluvremenu sudija Admir Musić bio je primoran dva puta prekinuti duel zbog zapaljene pirotehnike i dima koji se nadvio nad stadionom. Zbog toga je prvi dio produžen za čak devet minuta.

Pored dva pogotka viđeno je i šest žutih kartona - pet za goste i jedan za domaće-

{$galerijaFotografija}

Fk Sarajevo - Fk Željezničar, 10.05.2022.
1 od 18
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.