open-navfaktor-logo
search
Ocjene za Dijamanta
Podijeljena mišljenja portala o nastupu Edina Džeke protiv Uniteda
Romin ovosezonski evropski put završen je pobjedom 3:2 nad Manchester Unitedom u revanš-susretu polufinala Evropske lige.
07.05.2021. u 08:27
get url
text

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko ponovo se upisao u strijelce. Svoj 24. pogodak u Evropskoj ligi Dijamant je postigao u 57. minuti i tako donio izjednačenje Romi poslije gola Edinsona Cavanija.

Iskusni bh. napadač igrao je do 76. minute susreta, kada ga je zamijenio Borja Mayoral.

Nastup Edina Džeke protiv Uniteda portal Sofascore ocijenio je sa 7,0, što je tek nešto malo više od prosječne ocjene za fudbalere Rome (6,94). No nisu ovoga puta mnogo pogriješili oni koji su ocjenjivali nastup najboljeg bh. napadača, kapiten Zmajeva bio je tu negdje na sredini - prosjek. Peterica saigrača su bila slabija, a pet su dobila bolje ocjenje od Džeke.

Da su mišljenja oko nastupa Dijamanta protiv Crvenih đavola podijeljenja svjedoči i ocjena koju je dobio od Whoscored (7,5), što je treća najbolja ocjena u sastavu Rome.

Ipak portal LaRoma24.it nastup Džeke je također vidio kao prosječan. Dali su mu "šesticu", dok je Cristante dobio sedam, a Karsdorp 6,5.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.