open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Podignuta optužnica protiv Tijane Ajfon zbog međunarodne prostitucije
Tužilac odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Tijane Maksimović, rođene 1992. godine, u Rumi, državljanke Srbije, saopćeno je iz te pravosudne institucije.
26.11.2020. u 11:35
get url
text

VEZANI TEKST - Droga, oružje i prostitucija: Poznata imena svih uhapšenih u vikendici kod Bijeljine

Optužena Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, tereti se da je, koncem maja 2020. godine, poticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G. S. i S. P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura.

Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno sa navedenim osobama, 27. maja za vrijeme trajanja pandemije Covid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko vodene granice na rijeci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policijski službenici MUP-a RS-a, dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave, te pohapsili prisutne.

- Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila krivično djelo međunarodno navođenje na prostituciju iz člana 187. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine - navode iz Tužilaštva BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.