open-navfaktor-logo
search
Beograd
Podignuta optužnica protiv Čedomira Jovanovića za napad reketom
Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Čedomira Jovanovića zbog incidenta koji se dogodio 18. jula 2020. godine kada je lider LDP-a reketom pretukao Žarka Ivkovića ispred klinike Fiziocentar na Novom Beogradu.
24.01.2022. u 15:48
get url
text

Tužilac je u formulaciji optužnog prijedloga naveo da postoji osnovana sumnja da je Jovanović počinio krivično delo laka tjelesna povreda, prenosi Blic.

Prema saznanjima Republike, u optužnici protiv lidera LDP-a ističe se da je Jovanović u uračunljivom stanju, svjestan djela koje čini, teniskim reketom nanio povrede Ivkoviću u predjelu glave i ruku.

- Da bi potom, pošto je oštećeni Žarko Ivković počeo da se udaljava od njega, krenuo za njim i u trenutku kada mu se približio nastavio da mu zadaje udarce teniskim reketom u predjelu leđa i ruku, usljed kojih je oštećeni zadobio lake tjelesne povrede u vidu višestrukog nagnječenja poglavine, oguljotine promjera 15 centimetara u slabinskom predjelu sa lijeve strane, nagnječenja u slabinskoj regiji, razderno nagnječnu ranu promjera oko 1 centimetar u predjelu lijevog lakta i nagnječenje lijevog ručnog zgloba - precizira se u optužnici.

Tužilaštvo je zatražilo da se Jovanović proglasi krivim i odredi mu se uvjetna kazna i to tako što će sud utvrditi kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci koja se neće sprovesti ako Jovanović ne napravi novo krivično djelu u naredne dvije godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.