open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo u Dubrovniku
Podignuta optužnica protiv 47-godišnjaka koji je u Pločama ubio dijete i svog brata
Županijsko državno tužilaštvo u Dubrovniku podiglo je pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog ubistva djeteta i svog brata u martu u Pločama te je zatražilo produženje istražnog zatvora, izvijestilo je tužilaštvo u Dubrovniku.
23.08.2022. u 11:38
get url
text

Tereti ga se za počinjenje krivična djela teškog ubistva, ubistva te posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

- Okrivljenog 47-godišnjaka se optužnicom tereti da je 25. marta oko 7.40 sati u Pločama, u namjeri da liši života dijete (2005.) kao osvetu zbog narušenih međuljudskih odnosa s njegovim roditeljima, iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom smjeru nanijevši mu više prostrijelnih povreda uslijed kojih je dijete odmah preminulo. Okrivljenika se tereti da je istog dana oko 7.55 sati u Pločama, u namjeri da liši života svog brata, iz iste automatske puške ispalio više hitaca u njegovom smjeru nanijevši mu više prostrijelnih povreda uslijed kojih je i on odmah preminuo - stoji u saopćenju tužilaštva u Dubrovniku.

Okrivljenog 47-godišnjaka se tereti da je pri počinjenju ovih krivičnih djela koristio automatsku pušku s većim brojem metaka te da je u porodičnoj kući u Pločama i u vozilu držao više desetaka komada municije, čije posjedovanje je građanima zabranjeno sukladno odredbama Zakona o nabavci i posjedovanju oružja građana.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produži istražni zatvor, prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.