open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Pod reflektorima Radnik i Široki Brijeg u Bijeljini podijelili bodove
Posljednji susret četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Radnika i Širokog Brijega okonačan je podjelom bodova, a rezultat je na kraju glasio 1:1.
16.08.2020. u 20:51
get url
text

Prvi pokušaj na utakmici imali su domaći fubaleri, no udarac Nedima Mekića otišao je pored gola Martina Zlomislića.

U 26. minuti Cipetić se našao u odličnoj prilici za goste, ipak loše je reagovao u želji da uposli jednog od svojih saigrača umjesto da šutira.

Šest minuta prije kraja prvog dijela Bradonjić je imao vjerovatno najbolju priliku za Radnik, koji je večeras igrao prvu domaću utakmicu pod reflektorima, ali je Zlomislić bio siguran.

Pervan je u 40. minuti s vrha šesnaesterca šutirao pored gola nakon što ga je uposlio Angelov.

Domaćin je uzvratio preko Huseinbašića. Brzonogi fudbaler Radnika našao se u dobroj prilici poslije proigravaja Đurića, bila je to situacija slična onoj Cipetića iz 26. minute na suprtotnoj strani, no i ona je propala.

U posljednjim trenucima sudijske nadoknade Pervan je imao odličnu šansu, no s manje od jednog metra loptu nije uspio glavom ubaciti u mrežu iza leđa Kozića, pa se na poluvrijeme otišlo s 0:0.


Gosti su na početku dugog dijela bili bolji tim, a baš kao i u prvih 45 minuta lopta je nešto više bila u njihovom posjedu.

Širokobriježani su do vodstva stigli u 68. minuti susreta, i to golom svog kapitena Dine Ćorića.

Slavko Petrović je ubrzo reagovao s dvostrukom izmjenom. Umjesto Mekića i Motike u igru su ušli Janjić i Šarić, a upravo je ovaj drugi u 78. minuti donio izjednačenje domaćinu. Lijepo je Šarić pogodio suprotni ugao Zlomislićevog gola poslije proigravanja Đurića.

Po jedna dobra šansa viđena je u posljednjoj od tri minute sudijske nadoknade, no ostalo je 1:1. Oba tima, baš kao i u prošlom kolu, morala zadovoljiti sa po jednim bodom.

Široki je i dalje bez poraza, dok je Radniku ovo bio treći ovosezonski remi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.