open-navfaktor-logo
search
Put transformacije
Pod pokroviteljstvom BH Telecoma otvoren 6. Sarajevo Unlimited
Pod pokroviteljstvom BH Telecoma, zvanično je počeo 6. Forum inovacija, poduzetništva i tehnologija Sarajevo Unlimited sa temom Unlimited Inovacije - Koliko smo spremni?
01.12.2021. u 15:55
get url
text
BH Telecom

Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj izgradnju platforme koja će prikazati i veličati inovativne priče, pojedince i ljude željne stvaranja, ali i povezati ih s investitorima, tržištem i/ili relevantnim institucijama. U konačnici susreti i povezivanje na ovom događaju rezultiraju novim radnim mjestima, kroz ideje i inovacije čime se ulaže u ekonomiju i održivost poslovanja u Digitalnom svijetu.

Nakon konferencije za medije, Forum je otvorio premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto. Posjetioce i "live" pratioce pozdravio je i Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma, koji će drugog dana Sarajevo Unlimiteda govoriti o digitalnoj transformaciji u BiH u okviru panela Inovacije u poduzetništvu i privredi.

{$galerijaFotografija}

- U BH Telecomu prolazimo put transformacije od tradicionalnog telekom operatera u savremenu digitalnu kompaniju. Vjerujem da smo prepoznali ulogu inovacija u procesu digitalne transformacije. Upravo zbog toga smo pokrenuli BH Techlab platformu, a na posljednjoj poslovno-tehnološkoj konferenciji objavili smo Javni poziv za mlade inovatore i startup kompanije za čiju namjenu smo osigurali 15 miliona maraka - istakao je Kahriman.

Ključne teme Foruma su inovacije u privredi, poslovanju, turizmu, obrazovanju, e-mobilnosti i pametnom transportu.

Sjajni stručnjaci sutra će govoriti na temu 100 poslova budućnosti. Koji poslovi nas očekuju u narednom periodu, na koji način će se mladi ljudi pripremiti za nove vještine i kako će se sistem obrazovanja prilagoditi inovativnim pristupima i reinvenciji poslova budućnosti. U inovativni svijet E-sporta i gejming industrije uvest će nas Jason Chung, profesor Fakulteta za E-sport na Univerzitetu New Haven u Connecticutu (USA), razgovorom na temu Istraživanje Gejminga – Industrije vrijedna bilijarde dolara.

Pridružite nam se na Play the Game with BH Telecom!

Ovogodišnji Sarajevo Unlimited predstavlja League of Legends Gaming Turnir u saradnji sa BH Telecomom i ACKE Studiom. Na vama je da odaberete hoćete li pokazati svoje vještine na Summoner’s Riftu ili pružiti podršku timovima kao gledalac tokom LIVE streama.

Radujemo se saradnji, druženju i razgovoru o inovativnim rješenjima i idejama i drugog dana Foruma!

BH Telecom, 01.12.2021.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.