open-navfaktor-logo
search
Svi zdravi
Pod palicom Ivayla Peteva: Zmajevi trenirali u Los Angelesu
Fudbalski B reprezentativci Bosne i Hercegovine, odnosno ekipa sastavljena od igrača iz Premijer lige naše zemlje odradila je trening u Los Angelesu pred nedjeljnu prijateljsku utakmicu protiv SAD-a.
15.12.2021. u 08:04
get url
text

Zmajevi su trenirali pod palicom Ivayla Peteva, selektora A tima.

VEZANI TEKST - Osiguran TV prijenos: Ovdje možete gledati utakmicu SAD - BiH

U ponedjeljak se pojavila informacija da bugarski stručnjak nije otputovao sa ekipom u Ameriku, što smo provjerili u press službi, ali se iz Saveza nisu javljali na naše pozive.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine trenirali su na jednom od terena Dignity Health Sports Parka u Los Angelesu.

Trener u stručnom štabu našeg nacionalnog tima Elvir Rahimić ističe da su igrači u dobroj kondiciji.

- U Zenici smo odradili dio priprema za ovaj meč. Snijeg je malo otežavao posao, ali uspjeli smo da odradimo sve što smo planirali. Sinoć smo stigli u Los Angeles nakon napornog puta.

Važno je da su svi zdravi i možemo računati na sve igrače koji su tu. Takmičenje u našoj ligi je nedavno završeno i vidi se da su igrači u odličnoj formi - kazao je Rahimić.

VEZANI TEKST - Ćavar sretan zbog povratka u SAD, Pidro pod posebnim emocijama

Najavio je i meč protiv SAD-a.

- SAD je ekipa koja se bori za plasman na Svjetsko prvenstvo i kako smo mogli da vidimo iz njihovih najava, i oni žele da provjere neke nove igrače. U svakom slučaju, to je jedna dobra i ozbiljna reprezentacija.

Imaju dosta kvalitetnih igrača, ali nadam se da ćemo mi odigrati dobro i da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat - kazao je Rahimić, koji očito nije upoznat da će Amerikanci isprobati sve nove igrače, odnosno da će protiv BiH nastupiti sa B timom, a ne sa ekipom koja se bori za Svjetsko prvenstvo.

Utakmica SAD - BiH igra se u noći sa subote na nedjelju u dva sata po našem vremenu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.