open-navfaktor-logo
search
Vlasnik Svraka
Počinje trošenje milijardi: Saudijski princ ima favorita za novog menadžera Newcastlea
Nakon što je izvjesno da će saudijski princ Mohamed Bin Salman, preko Public Investment Funda, kupiti Newcastle United, već se spekuliše kako bi tim Svraka trebao izgledati u narednoj sezoni.
29.04.2020. u 17:23
get url
text

Čovjek koji će za 300 miliona funti kupiti klub sa St. James Parka (čeka se okončanje procesa) navodno već planira da sastavi tim s kojim će u narednoj sezoni napasti vrh engleske Premier lige, a postavio je sebi cilj da se Newcaste kroz pet godina bori za titulu Lige prvaka.

Salmanu, čije se bogatstvo procjenjuje na 260 milijardi funti, to i neće predstavljati prevelikih problem s obzirom na nevjerovatan budžet s kojim raspolaže.

Sky Sports piše kako je navodno prvi izbor saudijskog prinza za menadžera Mauricio Pochettino, koji je od novembra prošle godine, kada je dobio otkaz u Tottenhamu, bez posla, ali ne i bez primanja.

Argentinac je, naime, smijenjen nakon pet godina s trenerske pozicije, ali prema ugovoru s Tottenhamom do kraja ove godine je zaposlenik kluba i od Spursa će dobiti 8,5 milijuna funti bruto.

Newcastle nudi Pochettinu čak 19 miliona funti godišnje, a Argentinac bi tako, uprkos činjenici da nije osvojio nijedan trofej u karijeri, postao plaćeniji od Josea Mourinha i Jürgena Kloppa. Od njega bi samo više zarađivao Pep Guardiola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.