open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Počinje eliminaciona faza: Prvaci na gostovanju u Madridu, može li Haaland nastaviti niz?
Prvim utakmicama osmine finala nastavlja se najprestižnije evropsko klupsko takmičenje.
18.02.2020. u 07:44
get url
text

Susretima Atletico Madrid - Liverpool i Borussija Dortmund - PSG, koji se igraju večeras od 21 sat, počinje eliminaciona faza Lige prvaka.

Fudbaleri Liverpoola večeras neće imati lagan zadatak na stadionu Wanda Metropolitano, a posljednji put dva tima su se sastala prije prije više od deset godina, i to u polufinalu Evropske lige.

Sastav Jurgena Kloppa ove sezone igra impresivno, pogotovo kada je riječ o engleskoj Premier ligi u kojoj polako, ali sigurno koračaju ka prvoj šampionskoj titulu poslije 30 godina.

Dobra stvar za njemačkog stratega, ali i za navijače engleskog velikana jeste što Klopp na teškom gostovanju može računati na sve fudbalere, makar kada je riječ o onim najboljim igračima tima sa Anfield Roada.

Za razliku od menadžera Redsa, Diego Simeone neće imati na raspolaganju Trippiera, Herreru i Felixa.

Borussia Dortmund, na čijoj se klupi Klopp u potpunosti afirmisao, imat će jako težak zadatak. Na Signal Iduna Park stiže aktuelni prvak Francuske i jedna od najskupljih i najboljih ekipa današnjice - PSG. 

Parižane predvodi još jedan bivši trener Milionera Thomas Tuchel. Loša vijest za navijače i simpatizere BVB je da Tuchel na raspolaganju ima sve igrače, pa će na travnjak vjerovatno istrčati najjači sastav tima iz francuske prijestolnice.

S druge strane, u domaćem sastavu neće biti Reusa i Delaneyja, a mnogi se pitaju može li mladi norveški napadač Erling Haaland, koji je ove zime pojačao BVB, nastaviti golgeterski niz iz grupne gaze u kojoj je kao napadač Salzburga postigao osam pogodaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.