open-navfaktor-logo
search
Prva liga FBiH
Počinje borba za PLBiH, derbi kola Pod borićima
Trening koji itekako dobro poznaje ovaj rang takmičenja ima svoje favorite, koji će se ove sezone boriti za vrh tabele, a zanimljivo da među njima spomenuo Olimpik, makar ne direktno
10.08.2019. u 11:33
get url
text

Nova sezona u Prvoj ligi FBiH počinje danas. Svih osam susreta prvog kola igra se danas od 17.30 sati. Prošlosezonski viceprvak, ekipa Olimpika, novu sezonu započet će na gostovanju kod Slavena u Živinicama, dok će novajlija Radnik iz Hadžića u prvom kolu na svom stadionu ugostiti prošlosezonskog premijerligaša, sastav GOŠK-a.

Damir Beća, trener kluba iz Hadžića, kaže kako je zadovoljan onim što su njegovi izabranici pokazali u pripremnom periodu.

- Zadovoljni smo s onim što smo odradili tokom priprema. Odradili smo 45 treninga, odigrali šest kontrolnih utakmica, mislim da dobro obavili sve ono što je bilo planirano - kaže Beća u čijem sastavu je bilo promjena, a stiglo je četiri-pet novih igrača.

Trening koji itekako dobro poznaje ovaj rang takmičenja ima svoje favorite, koji će se ove sezone boriti za vrh tabele, a zanimljivo da među njima spomenuo Olimpik, makar ne direktno.

- Mislim da će se ove sezone za vrh i plasman u Premijer ligu boriti GOŠK, TOŠK i Zvijezda uz još jednu ili dvije ekipe koje će se priključiti utrci za vrh. Vjerujem da ćemo poslije par uvodnih kola imati nešto bolju sliku o svemu - dodao je šef stručnog štaba Radnika iz Hadžića.

Osim Radnika ove sezone se u najjače federalno takmičenje vratio i nekadašnji premijerligaš Travnik. Kao i klub iz Hadžića, tako će i Veziri u prvom kolu biti domaćin, i to Bratstvu iz Gračanice.

Adnan Čorbo, trener Travnika, kaže kako njegovi puleni u novoj sezoni imaju samo jedan cilj, a to je stabilizacija kluba.

- Pripreme su prošle jako dobro, sve je bilo okej. Momci su slušali, radili i odradili sve što je postavljeno pred njih, tako da mogu reći da su pripreme protekle na zavidnom nivou. Ove sezone želimo se stabilizirati, trebat ćem nam vremena, spojili smo mladost i iskustvo u jendu ekipu, no ponavljam želimo se prvo stabilizirazi kako na sportskom, tako i na organizacionom planu - rekao je trener Travnika.

Za razliku odd Beće, Čorbo smatra kako će upravo Olimpik ove sezone voditi glavnu riječ u Prvoj ligi FBiH.

- S obzirom da sam radio u Olimpiku, s kojim smo i igrali, mislim da su najorganizovaniji i da imaju najkvalitetniji sastav i ne vidim blizu njih nikoga. Bit će tu sigurno joše ekipa koje će se truditi, ali mislim da je Olimpik debelo ispred svih, igrački i organizaciono - smatra Čorbo.

Derbi susret 1. kola igrat će se u Bihaću, a Jedinstvo, koje i ove godine predvodi Vlado Jagodić, na Pod borićima će ugostiti Zvijezdu iz Gradačca.

Prva liga FBiH, 1. kolo:
Orašje - Rudar Kakanj (17.30 sati)
Radnik Hadžići - GOŠK (17.30)
Slaven - Olimpik (17.30)
Travnik - Bratstvo (17.30)
Igman - TOŠK (17.30)
Čapljina - Budućnost (17.30)
Goražde - Metalleghe (17.30)
Jedinstvo - Zvijezda (17.30)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.