open-navfaktor-logo
search
Ski-skokovi
Počinje 68. izdanje Novogodišnje turneje Četiri skakonice
Kobayashi je na prošlosezonskom izdanju Četiri skakaonice postao tek treći skijaš-skakač koji je slavio na sve četiri stanice Novogodišnje turneje
28.12.2019. u 11:43
get url
text

Kvalifikacijama čiji je početak zakazan za danas u 16.30 sati počet će 68. izdanje Novogodišnje turneje Četiri skakaonice. Poznato takmičnje u ski-skokovima tradicionalno starta u Oberstdorfu.

Ove sezone šampionsku titulu brani Japanac Ryoyu Kobayashi, koji je prošle sezone osvojio Grand Slam (pobijedio na sve četiri skakonice op.a), i tako postao tek treći skijaš-skakač kojem je to pošlo za rukom. Kobayashi se je kasnije trijumfovao i u generalnom poretku Svjetskog kupa.

Prvi put nakon 28 godina na Novogodišnjoj turneji neće biti Noriakija Kasaija, jer 47-godišnji veteran zbog slabih rezultata nije izborio mjesto u ekipi.

Osim branioca titule Kobayashija među glavne kandidate za titulu ove godine spadaju Poljak Kamil Stoch, Austrijanac Stefan Kraft i Nijemac Karl Geiger.

Nakon današnjih kvalifikacija, u nedjelju od 17.30 sati počinje takmičenje za na prvoj stanici Novogodišnje turneje.

Poslije Oberstdorfa takmičenje se seli u Garmisch-Partenkirchen (1. januar, 14 sati), a zatim se Novogodišnja turneja nastavlja u Austriji, tačnije u Innsbrucku (4. januar, 14 sati) i Bischofshofen (6. januar, 17.15 sati).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.