open-navfaktor-logo
search
Stranački pregovori
Počeo sastanak delegacija SDA i SDP-a o formiranju vlasti
Sastanak je organiziran na inicijativu SDA, a razgovarat će se, kako je najavljeno, o implementaciji Općih izbora, odnosno formiranju vlasti na svim nivoima u BiH
20.11.2018. u 17:17
get url
text

{$galerijaFotografija}

U centrali Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu počeo je sastanak delegacija te stranke i Socijaldemokratske partije (SDP).

Sastanak je organiziran na inicijativu SDA, a razgovarat će se, kako je najavljeno, o implementaciji Općih izbora, odnosno formiranju vlasti na svim nivoima u BiH.

Ispred SDA sastanku prisustvuju Bakir Izetbegović, Šefik Džaferović, Denis Zvizdić i Adil Osmanović, dok su ispred SDP-a stigli Nermin Nikšić, Zukan Helez, Zoran Mikulić i Miro Lazović.

SDP je, podsjećanja radi već započeo razgovore sa drugim političkim opcijama na temu formiranja vlasti u kantonima sa bošnjačkom većinom. U Kantonu Sarajevo je postignut načelni dogovor, koji još nije finaliziran, sa Demokratskom frontom, Našom strankom, SBB-om, Narodom i pravdom te NBL-om.

SDP, Demokratska fronta i Naša stranka čine osnovicu koalicija i u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom i Unsko-sanskom kantonu, u kojima bi im se, u ovisnosti o postignutim rezultatima, pridružili Nezavisni blok, A-SDA i Stranka za BiH.

Iz SDP-a su nakon poziva iz SDA poručili da će se odazvati, ali iz "kurtoazije", bez postojanja namjere da koaliraju sa tom strankom.

SDA sastanak SDP 20. 11.2018.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.