Banja Luka

Počeo neformalni sastanak ministara vanjskih poslova SEECP-a

Objavljeno: 05.09.2018. u 11:32

Neformalni sastanak ministara vanjskih poslova Procesa za suradnju u jugoistočnoj Evropi (South-East European Cooperation Process – SEECP) počeo je u Banjoj Luci

Skup je upriličen u okviru jednogodišnjeg predsjedavanja BiH ovom regionalnom inicijativom

Domaćin skupa, koji je upriličen u okviru jednogodišnjeg predsjedavanja Bosne i Hercegovine ovom regionalnom inicijativom, je šef bh. diplomatije Igor Crnadak.

Bosna i Hercegovina je svoje drugo predsjedavanje SEECP-om preuzela u aprilu ove godine od Republike Slovenije.

Bosanskohercegovačko predsjedanje SEECP-om odvija se pod motom "Bolja povezanost za bolji život", uz prioritete predsjedanja: povezanost u oblasti digitalne infrastrukture i povezanost u oblastima sigurnosti i mladih, te ubrzanje evropskog puta regije SEECP-a.

Na sastanku u Banjoj Luci sudjeluju šefovi diplomatije Hrvatske Vesna Pejčinović Burić, Srbije Ivica Dačić i Crne Gore Srđan Darmanović, te zamjenici ministara sudionica SEECP-a, predstavnici Evropske unije i Vijeća za regionalnu suradnju (RCC).

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije