open-navfaktor-logo
search
Bira se rukovodstvo
Počeo Kongres Naše stranke
Kongres Naše stranke počeo je danas u Sarajevu. Na Kongresu će biti biran predsjednik, potpredsjednici i članovi Glavnog odbora te stranke.
10.06.2023. u 12:50
get url
text

Kandidat za predsjednika je aktuelni predsjednik Edin Forto dok su kandidati i kandidatkinje za potpredsjednike: Alen Girt (vijećnik u Općinskom vijeću Centar i u Vijeću Grada Sarajeva), Amir Hasičević (ministar trgovine u Vladi FBiH), Behija Kulović (zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona), Damir Arnaut (zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH), Mersiha Jogunčić (vijećnica u Općinskom vijeću Gračanice) i Vildana Bešlija (zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo).

Na dnevnom redu naći će se izmjene i dopune Statuta Naše stranke, te Programska deklaracija.

Osim lokalnih političara, Kongresu će prisustvovati i EU zvaničnici među kojima su EU parlamentarac i izvjestilac u EU parlamentu za BiH Klemen Grošelj, potpredsjednica Saveza liberala i demorkata Evrope (ALDE) Annelou van Egmond, bivši ministar odbrane Slovenije i predsjednik Liberala jugoistočne Evrope (LIBSEEN) Roman Jakič, te zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Puljak, najavljeno je iz Naše stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.