navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Beograd

Počeo dvodnevni Svjetski doner samit

Ovakvi samiti okupljaju i oko milion poduzetnika

Objavljeno: 11.05.2019. u 15:18
get url
text
Svjetski doner samit u Beogradu
Svjetski doner samit u Beogradu

Svjetski doner samit, na kome se mogu čuti savjeti turskih poduzetnika iz gastronomskog sektora počeo je danas u Beogradu.

Na samitu koji se održava danas i sutra u hotelu "Royal Inn", pod sponzorstvom Halkbanke, posjetioci imaju priliku da se upoznaju sa poduzetnicima iz doner sektora koji prodaju i do 500 miliona porcija poznatog turskog jela na dnevnom nivou.

Mogu se vidjeti firme koje okupljenima prezentiraju sve što je potrebno za pravljenje donera - od uređaja za hlađenje, pa sve do neophodnih začina.

Svjetski doner samit, koji se ove godine održava u glavnom gradu Srbije, posjetio je i ambasador Turske u Beogradu Tanju Bilgic. On je pozdravio sve učesnike, koji su došli iz različitih zemalja.

{$galerijaFotografija}

Ambasador je ispričao i kako je kao diplomata imao priliku da mnogo putuje, te je 1999. godine posjetio Tokio, gdje je vidio da je moguće kupiti doner.

"Bio sam veoma srećan. Doner je za nas vrlo značajan brend i kada u svijetu kažete doner, to je riječ koja vas asocira na Tursku", zaključio je Bilgic.

Ovakvi samiti okupljaju i oko milion poduzetnika.

20190511_2_36406392_44380757.jpg
1 od 10
left-arrowright-arrow