open-navfaktor-logo
search
Predviđeno 15.000 KM
Počelo uređenje spomen-obilježja u općini Centar
Tokom realizacije ovog projekta bit će zamijenjene oštećene i polomljene kamene ploče na spomenicima, popravke oštećeni stubova, klupa u parkovima...
05.11.2019. u 11:53
get url
text
Spomen obilježje Općina Centar
Spomen obilježje Općina Centar

Radnici građevinske firme Sela započeli su radove na sanaciji 18 spomen-obilježja na području općine Centar. Za ovaj projekat, koji realizuje  Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti, Općina Centar je u svom ovogodišnjem budžetu osigurala 15.000 maraka. 

Tokom realizacije ovog projekta bit će zamijenjene oštećene i polomljene kamene ploče na spomenicima, obnovljeni oštećeni stubovi, sanirane polomljene parkovske klupe, kao i gazišta na stepeništima, postavljen novi kulir... Također je planirano i hortikulturno uređenje oko spomen-obilježja, te popravka spomen česmi. 

Na Koševskom Brdu, u ulici Braće Begić, planirano je postavljanje jarbola za zastavu Bosne i Hercegovine. Prema odredbama potpisanog ugovora rok za završetak navedenih radova je 60 dana.  

Paralelno sa ovim radovima ista građevinska firma je započela sanaciju spomen obilježja Oaza mira-Pionirska dolina. Vrijednost ovog projekta iznosi 5.540 KM, a sredstva je osigurala Općina Centar. Ovdje je planirana zamjena oštećenih i polomljenih kamenih ploča na spomeniku i platou, te oštećenih stubova na ulazu u spomen obilježje. Također će biti popravljene, klupe, gazišta na stepeništu, a planirana je i nabavka i ugradnja pet novih LED rasvjetnih tijela, te obnova i farbanje stubova javne rasvjete. U okviru navedenih radova predviđena je i popravka natpisa na spomen-obilježju, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.