open-navfaktor-logo
search
CIKBiH
Počelo štampanje glasačkih listića za Lokalne izbore 2020. godine
Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Željko Bakalar ozvaničio je danas u štampariji "Unioninvestplastika" kod Sarajeva početak štampanja i pakovanja glasačkih listića za Loklane izbore 2020.
25.09.2020. u 13:38
get url
text

Bakalar je izjavio da je nakon višemjesečnog kašnjanja usvajanja budžeta institucija BiH, te procedure javnih nabavki uz žalbeni postupak, danas počelo štampanje listića uz neznatano kašnjenje u odnosu na planirane rokove.

- Bit će štampano oko sedam miliona glasčkih listića, a posao vrijedan 805.528 KM dobila je kompanija "Unioninvestplastika" d.d. Sarajevo - istakao je Bakalar.

Dodao je da glasački listići spadaju u osjetljivi izborni materijal zbog čega je štampanju pristupljeno uz posebne sigurnosne mjere, te mjere nadzora svake radnje u tom procesu.

Bakalar je naglasio da je prvi kontingent od 48 paleta papira s vodenim žigom uz policijsku pratnju dopremljen u pomenutu štampariju 12. septembra 2020.

Precizirao je da je današnji proces započet štampanjem glasačkih listića za izbore u Banjoj Luci i Općini Centar Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.