open-navfaktor-logo
search
Prva ostavka
Počelo osipanje Vlade RS: Traži se Hrvat da potpisuje i ispunjava "želje drugih"
Kako BN saznaje iz Vlade bi mogli da "lete" još neki ministri i to oni sa zvučnijim imenima kao što su ministri finansija, energetike i unutrašnjih poslova...
03.09.2019. u 17:10
get url
text

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović danas je potvrdio da će se na narednoj sjednici razmatrati i ostavka ministrice trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Dragice Kovač.

BN je još ranije objavio da Kovačeva ne želi da sjedi u ministarstvu da potpisuje i ispunjava "želje drugih", kao što su, kako ih zovu, krupni investicioni projekti...

Iako Kovačeva nije razriješena dužnosti, ona se od tada skoro nikako nije pojavljivala u javnosti niti je dolazila na radno mjesto u ministarstvu.

Čubrilovićevo priznanje da će se razmatrati njena ostavku samo potvrđuje u kakvom haosu je Vlada Republike Srpske i koliko je transparentna, piše RTVBN.com.

Dragica Kovač na mjesto ministra trgovine i turizma došla je kao Hrvatica i kadar Nedeljka Čubrilovića, koji je nakon izbora formirao stranku cijepajući DNS, gdje je obavljao funkciju zamjenika predsjednika DNS-a.

Kako saznaje BN, već neko vrijeme traži se novi ministar koji bi zamijenio Dragicu Kovač, a koji treba da bude iz hrvatskog naroda. "Kvalifikacije nisu potrebne, samo da je iz hrvatskog naroda", tvrdi izvor BN-a i dodaje da Čubriloviću teško ide da nađe zamjenu, da bude iz hrvatskog naroda i da bude njegov kadar.

Kako BN saznaje iz Vlade bi mogli da "lete" još neki ministri i to oni sa zvučnijim imenima kao što su ministri finansija, energetike i unutrašnjih poslova...

Možda to želi premijer, ali je pitanje koliko će uspjeti u svojim namjerama, naročito kada je u pitanju ministar policije Republike Srpske Dragan Lukač. Da će biti promjena u vladi potvrdio je i sam premijer Radovan Višković, a prije njega to je najavio i lider SNSD-a Milorad Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.