open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Počelo asfaltiranje Igmanske ulice
Radovi na rekonstrukciji saobraćajnice u ulici Igmanska u završnoj su fazi i počelo je asfaltiranje saobraćajnice, nakon čega će se izvršiti ugradnja nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, kao i ocrtavanje parking mjesta.
23.04.2020. u 14:45
get url
text
Igmanska ulica

Na dužini 100 metara izvedeni su radovi na uklanjanju postojećeg završnog sloja frezanjem, nakon čega se pristupilo nivelisanju šahtova i ivičnjaka, a na mjestima gdje je to neophodno izvršena je zamjena kompletne kolovozne konstrukcije.

Gradilište je obišao načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima, i istakao da je za ovaj projekat Općina Novo Sarajevo izdvojila 35.000 maraka.

Radi se o redovnom održavanju saobraćajnica na području općine Novo Sarajevo za 2020. godinu, a u skladu sa zahtjevima savjeta novosarajevskih mjesnih zajednica koji su delegirani tokom javnih rasprava o budžetu Općine za 2020. godinu.

Izvođač radova je firma Sarajevoputevi, a nadzor nad izvođenjem radova izvodi firma Smajić inžinjering Goražde, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.