open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Počeli radovi u ulici Kralja Tvrtka: Ako ne sklonite automobile, to će uraditi "pauk"
Svi automobili koji se parkiraju u ovoj ulici moraju biti uklonjeni, poručuju iz Općine Centar
01.07.2019. u 08:56
get url
text
Ulica Kralja Tvrtka

Danas je počela rekonstrukcija u ulici Kralja Tvrtka u sarajevskoj općini Centar. Svi automobili koji se parkiraju u ovoj ulici moraju biti uklonjeni, ukoliko se to ne desi, poručuju iz Općine Centar, automobile će ukloniti "pauk".

Saobraćajnica u ovoj ulici je u lošem stanju, a građani su već nekoliko puta izražavali nezadovoljstvo i zahtijevali sanaciju. 

Radnici građevinske firme Grakop iz Kiseljaka, koja je angažovana za izvođenje ovih radova, su tokom dana krenuli sa podizanjem stare kamene kocke na dionici od raskrsnice sa Kranjčevićevom ulicom. 

Tokom izvođenja radova, na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, u ovoj ulici ukupne dužine 230 metara, će biti uveden poseban režim saobraćaja. Pošto se radi o centralnoj ulici sa velikim intenzitetom saobraćaja pomenuti projekat će biti realizovan u dvije faze. 

Prva faza će biti realizovana od Kranjčevićeve ulice do Ulice Augusta Brauna, a druga faza će obuhvatiti dio između ulica Augusta Brauna i Maršala Tita. Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 306.540 maraka. 

Prema potpisanom ugovoru rok za završetak radova je 60 dana. 

{$galerijaFotografija}

Za bolju nosivost i podnošenje opterećenja ispod granitnih kocki će biti ugrađena betonska podloga debljine 15 centimetara. Također je planirana ugradnja 21 poklopca od livenog željeza na šahtove za odvod površinskih voda, kao i njihovo nivelisanje, te je planirano nivelisanje 25 šibera za vodu i 15 rešetki za odvod. 

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, danas je obišao gradilište i ponovo uputio poziv vlasnicima motornih vozila koja su parkirana u ulici Kralja Tvrtka da uklone svoja vozila kako ne bi ometali izvođača radova. S obzirom na značaj rekonstrukcije navedene saobraćajnice, u skladu sa izdatim dozvolama, sva vozila koja i pored upozorenja i obavijesti budu parkirana, bit će uklonjena prinudnim putem. 

 

Općina, Ulica Kralja Tvrtka 1.07.2019.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.