open-navfaktor-logo
search
Pripreme za Japan
Počela vakcinacija tima Bosne i Hercegovine za Olimpijske igre u Tokiju
Počela je danas vakcinacija tima Bosne i Hercegovine za Olimpijske igre koje će se ovog ljeta održati u Tokiju, glavnom gradu Japana.
17.05.2021. u 13:37
get url
text

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OKBiH) zajedno sa Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine omogućio je vakcinisanje sportistima i članovima delegacije - potencijalnim i sigurnim učesnicima Olimpijskih igara "Tokio 2020", saopćili su jutros iz OKBiH.

- Tim povodom danas su sportisti, treneri i članovi delegacije, koji su se odazvali pozivu, vakcinisani Pfizer cjepivom protiv COVID-19 u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru. Za sportiste koji su trenutno na takmičenjima bit će omogućen drugi termin vakcinacije u skladu sa njihovim trenažnim i takmičarskim rasporedima, a nadamo se već u toku sljedeće sedmice - istakli su iz OKBiH.

Predsjednik OKBiH Marijan Kvesić se zahvalio Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru što su osigurali imunizaciju bh. tima.

- Ovo će zasigurno doprinijeti sigurnijem učešću sportista, trenera i članova delegacije na OI Tokio 2020 - istakao je Kvesić.

Među prvim sportistima koji su se vakcinisali bili su Larisa Cerić, Nedžad Husić i Adem Fetahović, koji su istakli da vakcinacija sportista, posebno u kontaktnim sportovima, predstavlja psihičko olakšanje pred odlučujuća takmičenja i pripreme za odlazak na Igre.

- Vakcinisanje je dobrovoljno i ne predstavlja uvjet za učešće na Igrama u Tokiju, ali na ovaj način Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine želi omogućiti bh. timu siguran odlazak i boravak na Igrama, što je u sklopu sa pripremnim aktivnostima OKBiH za učešće na najvećem višesportskom međunarodnom takmičenju - poručili su iz OKBiH.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.