open-navfaktor-logo
search
Tuzla
Počela sezona na Panonskim jezerima: Visok kvalitet slane vode, ulaznice skuplje
Redovna cijena dnevne ulaznice sada košta pet maraka tokom cijele sezone, dok su povlaštene ulaznice za penzionere, RVI, civilne invalide, porodice šehida i poginulih boraca te đake marku jeftinije
07.06.2019. u 11:00
get url
text
Panonska jezera u Tuzli
Panonska jezera u Tuzli

Ljetna sezona na Panonskim jezerima u Tuzli danas je zvanično počela. Ove godine cijene ulaznica bit će ujednačene tokom cijele sezone, što znači da su nešto skuplje nego prošle godine, a poskupjele su i sezonske ulaznice.

Prošle godine JKP "Pannonica" prodala je 204 hiljade ulaznica. Vremenski uvjeti praktično su upropasitili sezonu, koja je 2017. godine bila veoma uspješna sa preko 400 hiljada prodatih ulaznica. Loše vrijeme omelo je početak ove ljetne sezone, koja počinje 1. juna, ali vremenska prognoza u narednih desetak dana ide na ruku posjetiocima i zaposlenima na "Pannonici".

- Još prošle sedmice su završene dugotrajne pripreme za otvaranje ovogodišnje ljetnje sezone na sva tri jezera sa rezultatom ekološki potpuno uređenog prostora jezera i pogonski spremnim energetskim i filterskim postrojenjima. Nadležna ovlaštena institucija je izdala certifikat o visokoj kvaliteti slane vode u jezerima, čime su se stekli svi zakonski uvjeti za otvaranje ovogodišnje ljetne sezone - potvrđeno je iz uprave JKP "Pannonica", koje upravlja slanim jezerima.

Redovna cijena dnevne ulaznice sada košta pet maraka tokom cijele sezone, dok su povlaštene ulaznice za penzionere, RVI, civilne invalide, porodice šehida i poginulih boraca te đake marku jeftinije. Djeca od dvije do sedam godina ulaznice plaćaju tri KM, a ulaz je besplatan za djecu mlađu od dvije godine. Redovne ulaznice poslije 17 sati koštaju tri KM, a povlaštane su marku jeftinije.

Redovna cijena sezonskih ulaznica je 90 maraka, đaci i studenti moraju platiti 70, djeca 40, dok povlaštene kategorije moraju izdvojiti 50 KM za sezonsku plaznicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.